We mogen het eindelijk van de daken schreeuwen: opgewekTienen is één van de laureaten op de jaarlijkse Ultimas, de Vlaamse Cultuurprijzen! Na verschillende lokale onderscheidingen, onder meer deze van ‘Vereniging van het Jaar’ op het Gala van de Tiense Troeven, krijgen we nu ook Vlaamse erkenning. Een jury van deskundigen uit verschillende disciplines van de cultuursector heeft, samen met minister van cultuur Sven Gatz, OpgewekTienen als laureaat verkozen voor de ‘Ultima Lokaal Cultuurbeleid’. Met deze prijs wil de Vlaamse overheid haar waardering uitspreken over initiatieven die in Vlaanderen en Brussel door bevlogen cultuurliefhebbers genomen worden en die het lokale cultuurlandschap verrijken.

Een Vlaamse Cultuurprijs in de wacht slepen is voor een vrijwilligersgroep en een regiostad als Tienen uniek te noemen en toont aan welk verschil gemotiveerde burgers kunnen maken. Wat een eer voor onze groep! Dit is het resultaat van het werk van velen. OpgewekTienen dankt haar fantastisch vrijwilligersteam, Stad Tienen, partnerorganisaties, ondernemers, sponsors, verenigingen, buurten en dorpen voor de samenwerking in de afgelopen jaren.

Op vrijdag 30 maart nodigen we iedereen uit voor een bedankingsfeest in Pand 10. Afspraak vanaf 20.00 uur in het vroegere stationsbuffet.

Meer info over de Ultimas op www.ultimas.be