Op zaterdag 10 oktober viert Tienen haar stadsfeestdag (Kweikersdag). Om deze heugelijke dag te vieren zag een nieuwe reus het levenslicht: reus Siske, verwijzend naar een typisch Tiense koosnaam voor kinderen.
Reuzen Tiske en Nieke verwachtten een zoontje! Het is niet hun eerste kind. In 1980 werden ze de gelukkige ouders van de Delta Kweiker. Deze verdween helaas enkele weken na de geboorte. Ter nagedachtenis aan de Delta Kweiker zorgde de Tiense reuzengilde van opgewekTienen vzw voor een nieuwe reus.  De leerlingen van het initiatieatelier volwassenen van Peter Vanbekbergen van de Academie Regio Tienen maakten het prachtige hoofd. Mandenvlechtster Lieve Lieckens maakte het ‘lichaam’. De kleren zijn een creatie van opgewekTienen. CB Club Tienen wordt de petervereniging van het nieuwe reuzenkind. In de aanloop naar de Kweikersparade 2021 zal een inhuldigingsceremonie volgen.
Dit voorjaar lanceerde opgewekTienen een oproep om een naam voor het nieuwe kind. Uit de vele reacties selecteerde de reuzengilde een typisch Tiense koosnaam. Het werd dus Siske!
Naar aanleiding van de Kweikersdag 2020 zorgde stad Tienen voor een nieuwe presentatie van de reuzen in het voormalige Suikermuseum. Infoborden en sprekend beeldmateriaal maken ons erkend Vlaams cultureel immaterieel erfgoed vanaf nu nog beter zichtbaar voor het brede publiek. OpgewekTienen wil expliciet stad Tienen hiervoor bedanken.