Op woensdag 10 oktober ‘18 wordt de Kweikersdag gevierd. We roepen alle inwoners op om naar aanloop van het evenement hun gevel blauw-wit te kleuren. Om hen daarbij te helpen, zijn er in de Streekshop vlaggen en vlaggenpakketten te koop.

Op woensdag 10 oktober ’18 vindt de Kweikersdag plaats, dé officiële Tiense feestdag. Het epicentrum bevindt zich deze editie in de Potterijwijk, in de omgeving van de Paterskerk. Het uitgebreide programma vind je op www.kweikersdag.be. De Lazuur, de nieuwe buurten- en dorpenwedstrijd, en de feestelijke intrede van de Tiense reuzen vormen de hoogtepunten.

Initiatiefnemers OpgewekTienen en de stad Tienen doen een oproep om Tienen naar aanloop van het evenement helemaal in een blauw-wit feestkleedje te hullen. Creatieve vogels kunnen zelf hun gevel aankleden, maar voor de minder handige Harry’s onder ons zijn er vanaf 1 september ’18 vlaggenpakketten in de Streekshop te koop. Een pakket bestaat uit een Tiense vlag (1,50 x 1 meter), een vlaggenstok van 2 meter en een aluminium vlaggenstokhouder en kost 20 euro. Daarnaast zijn er ook Tiense vlaggen zonder vlaggenstuk te koop aan 8 euro per stuk. Snel zijn is de boodschap want de voorraad is beperkt.

Voor de plaatsing van de vlaggenstokhouder kan je een beroep doen op de Kringwinkel Hageland. Voor een bedrag van 25 euro wordt de vlaggenstokhouder op je gevel bevestigd op een maximum hoogte van 4 meter.

Vlaggenpakket (vlag, vlaggenstok en vlaggenstokhouder): 20 euro
Vlag: 8 euro
Te koop in de Streekshop, Grote Markt 6 in Tienen
Open: van dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur

Bevestiging vlaggenstokhouder: 25 euro
Afspraak via Kringwinkel Hageland, tel 016 82 45 55, vlaggenstok@kringwinkelhageland.be