Tienen is niet alleen een plaats om te wonen en werken, het zit ook vol verhalen. Wij wilden wat meer weten over de stad en haar mensen en trokken tijdens het lange Hemelvaartweekend naar een zonovergoten Vianderdomein, gewapend met een paar vragen en een fotocamera.

Wie? Patrick Laenen en Chayene Noppe
Woonplaats? Tienen

Wat brengt jullie naar het Vianderdomein?

Wij zijn hier voor een fotoshoot. Chayene poseert graag en zou later graag model worden, en ik (Patrick) maak graag foto’s. De ideale combinatie dus! Zeker met zo’n mooi weer is het hier erg aangenaam vertoeven, het zou zonde zijn om nu binnen te blijven.

Een tuin, dat mis ik wel. Ik woon al 13 jaar op een appartement in Tienen, maar zou toch graag naar een ruimere woning verhuizen. Vroeger zat ik als jockey aan de hippodroom in Sterrebeek, daar had ik alle plaats die ik nodig had. Dus ja, dan mis je die ruimte wel wat.

Wie? Yannick Pille
Woonplaats? Tienen

Wat brengt jou naar het Vianderdomein?

Ik ben hier met een aantal maten aan het Kubben. Je weet wel, dat Zweedse spel met de houten blokken dat sinds een aantal jaar erg populair is in onze contreien. Je kan het zien als een kruising tussen bowling, petanque en schaken, omdat het zowel techniek als strategie vereist. Het is trouwens een ideale sport om bij mooi weer te spelen, want je kan heel de tijd van de buitenlucht genieten. Vandaar dat de Viander ons geliefkoosd terrein is.

Zelf ben ik al jaren met Kubben bezig. Vroeger in een West-Vlaamse club, omdat je er hier in de buurt nog geen had. Maar intussen ben ik trotse voorzitter van de Twisted Kubbers, dé club voor Kubbers uit Tienen en omstreken. Deze zomer willen we trouwens een heus toernooi organiseren op het Steentjesplein om het Kubben verder onder de aandacht te brengen. De aanvraag is ingediend bij het stadsbestuur, nu hopen dat we groen licht krijgen!

Verder kwamen we ook nog sympathieke vissers tegen op onze wandeling, die ons leerden dat je de grootste vissen het makkelijkst kan vangen met een halve kip. En een bende olijke picknickers uit Glabbeek, die volop genoten van de zon en het goede leven van op hun dekentje. De zee is hen veel te druk, maar tegen de rust van het Vianderdomein kan niets op. Geef hen maar eens ongelijk, op zo’n stralende dag.

Foto’s: Roelof Pantjes
Interviews: Julie Badisco

Wil je meer weten over de Twisted Kubbers? Check dan zeker hun Facebookpagina