Ooit als kind de opdracht gekregen om een tekening of opstel te maken rond het thema “de wereld over 50 jaar”? De kans dat een aantal onder jullie nu volmondig ja zeggen, is vrij groot. Dromen over de toekomst is iets van alle tijden. Ik betrap mezelf er ook regelmatig op. De ene keer gaat het er al wat realistischer en serieuzer aan toe dan de andere keer. Maar soms slaat mijn fantasie helemaal op hol. En dat is oké, want dromen mag.

Ook deze zomer mag dat, tijdens de tweede editie van ParkLife. Nieuw dit jaar is de focus op de ‘toekomst van de stad’. En dan vooral de toekomst zoals jij en andere Tienenaren die zien. Hoe ziet de ideale stad er uit volgens jou? Op welke manier willen wij in de stad leven? Hoe komen we samen tot een rechtvaardige samenleving? En hoe kunnen we onze ecologische voetafdruk verkleinen en de rijkdom aan planten en dieren beschermen? Het zijn maar een aantal voorbeelden van dingen die aan bod zullen komen. Nadenken over morgen, maar ook de tijd nemen om stil te staan bij vandaag en te reflecteren over gisteren. Want, dromen mag…

ParkLife 2015 gaat door op zondag 9, 16, 23 en 30 augustus in het stadspark in Tienen. Ook dit jaar zullen er weer een hoop dingen te beleven zijn, voor jong en oud. Bekijk het volledige programma op www.parklife.be of in de brochure die bij verschillende handelaars in het centrum te vinden zal zijn.

Column in Tienen Actueel op 18/06/2015. Tekst: Jessica Peetermans

Foto: © Raymond Gillis