Tienen is niet alleen een plaats om te wonen en werken, het zit ook vol verhalen. Wij wilden wat meer weten over de stad en haar mensen en trokken er op uit met een paar vragen en een fotocamera. Het is vandaag de laatste dag van Suikerrock, en in de Broekstraat ontmoeten we drie kleine actieve  superheldjes met hun ouders: Mini-Mega Toby is aan het spelen met maar liefst… twéé Mini-Mega Mindy’s. Mama en papa, daarentegen, zitten gezellig met oma op een terrasje.

Naam: Bart en Els Nijs-Vanbeursen, met hun kindjes Emma (de oudste), Kasper en Lore.

Woonplaats: Tienen

Wat brengt jullie naar deze laatste dag van Suikerrock?

Bart: “wij komen al 25 jaar naar Suikerrock. We worden al een beetje ouder (lacht), en dat voelen we ook wel een beetje… Dus één dag naar het festival komen, is voldoende voor ons. Er is hier altijd wel een toffe sfeer. Met de kinderen erbij, komen we altijd op zondag: de familiedag. Zo geven we de traditie door aan onze kindjes.”

Els: ”gelukkig is de oma er vandaag ook bij. Op die manier kunnen we ieder een kindje opheffen, want zo zien ze allemaal het podium beter.”

Welke groepen vonden jullie de allerbeste?

Emma, Kasper, Lore : “Prinsessia! En Mega Mindy, natuurlijk!“

Els: “Ze hebben fantastisch goed gedanst. Vooral Emma heeft veel gedanst. Zelfs de groep “De Bende” vond het geweldig, toen ze van op het podium onze kleine Mega Toby zagen!”

Foto: lichtbox, Sarah Torbeyns

Interview: Hilde Peeters