Tienen is niet alleen een plaats om te wonen en werken, het zit ook vol verhalen. Wij wilden wat meer weten over de stad en haar mensen en trokken er op uit met een paar vragen en een fotocamera. Op een avond zien we vader en zoon  uit de Tiense muziekacademie vertrekken.

Naam: Philippe Goddé (vader) en Chadwick (zoon)

Woonplaats: Hoegaarden, maar afkomstig uit Tienen

Dat zijn een heleboel drumsticks! Chadwick: vandaag deed ik mijn proefexamen algemeen slagwerk. Ik ben wel een beetje zenuwachtig, want vrijdag heb ik mijn echte examen.

Is papa ook zo muzikaal? Philippe: ik speel elektrische en akoestische gitaar in een coverband. Chadwick begon ook eerst met gitaar, maar drums waren meer zijn ding… En dat examen, Chadwick? Dat komt best in orde!

Wat vinden jullie van de academie in Tienen? Chadwick: vroeger nam ik privélessen. Nu kom ik met plezier naar de Tiense muziekacademie. Het is hier heel leuk. Kijk, ik kreeg net nieuwe stokken, omdat ze beter zijn om mee te oefenen voor mijn examen.

 

Foto: lichtbox, Sarah Torbeyns

Interview: Hilde Peeters

Tekst: Diantha Osseweijer

 

Column in Tienen Actueel op 11/06/2015.