Het ene na het andere creatieve initiatief ziet in Tienen het levenslicht. Hoe kunnen we de creativiteit verder aanwakkeren en ondersteunen? Wat kan de rol van kunst en cultuur hier in zijn? En hoe kijken experts van buiten Tienen naar onze opportuniteiten? Het StadsForum 2017 gaat op zoek naar antwoorden. Stijn Devillé (OPEK, theatermaker voor Het Nieuwstedelijk) en Jef Van Eyck (coördinator Stadsfestival Turnhout 2012 en burgerbeweging De Koep) brengen hun verhaal en tonen ons wat creativiteit voor een stad of buurt kan betekenen. Daarna volgt een vraaggesprek waarbij lokale initiatieven aansluiten. Hoe willen zij hun werking verder uitbouwen? Wat zijn hun verwachtingen? Naar welke antwoorden zoeken zij? Afsluiten doen we op de tonen van Woozy Trooper en DJ Wim Van Aeken. De Tiense Wereldvrouwen zorgen voor overheerlijke hapjes uit alle windstreken en BarBuur komt langs met een heuse cava-bar.

PROGRAMMA
* 19u30: deuren openen met muziek van Thrive
* 20u: Stijn Devillé en Jef Van Eyck
* 20u45: vraaggesprek met lokale initiatieven en actoren (Kunstroute, Buurtbanken, Kweikersparade en Academie Regio Tienen)
* 21u: live rockmuziek door Woozy Trooper, gevolgd door zachte loungetonen van DJ Wim Van Aeken

Het StadsForum kadert in ParkLife 2017 en is een initiatief van opgewekTienen, AST 77, RISO Vlaams-Brabant i.s.m. Circus Atelier Salto, De Tiense Wereldvrouwen, BarBuur, Collectief Het Raam, Academie Regio Tienen, Vormingplus Oost-Brabant, TienenTroef, Thrive, Stijn Devilé, Jef Van Eyck, Woozy Trooper, Wim Van Aeken en Anneleen Giedts.