Op 14, 15 december en 21, 22 december 2019 zamelt opgewekTienen, i.s.m. Samaritanen vzw, opnieuw gevulde schoendozen in, onder de naam Shoebox actie Tienen.

Opzet is om kansarmen een fijn kerstgeschenk te bezorgen. Iedereen kan meedoen. De geschenken gaan uitsluitend naar Tiense kwetsbare gezinnen en stadsgenoten. Vorig jaar werden zo meer dan 300 individuele verrassingspakketjes ingezameld.

Het concept verloopt dit jaar lichtjes anders: men neemt een schoendoos en vult die met feestelijke snacks en snoepgoed, die niet bederfbaar zijn en waarvan de houdbaarheidsdatum niet verstreken is, alcoholvrij en klaar voor onmiddellijk gebruik. Het gaat hier dus niet om voedselpakketten! Voor voeding kunnen de mensen elders in onze stad terecht. We verdelen enkel geschenkpakketten en enkel tijdens de feestperiode.

Enkele voorbeelden van wat in de doos kan: chips, zoute snacks, conserven (blikjes met fruitsla, vis, worstjes, rijstpap,…), suikergoed (koekjes, chocolade, wafels, snoepjes), pindanootjes, droge vruchten,… en/of een leuk geschenkje (speelgoed, boeken,…). Stop er gerust een wenskaartje bij!

Anders dan de voorbije edities vragen we de mensen die een doos schenken om deze open te laten. Alles wordt ingezameld en een team van vrijwilligers staat klaar om alles te checken en feestelijk te verpakken. Dit om tegemoet te komen aan de richtlijnen van het FAVV. Er is ook mogelijkheid om je eigen doos ter plekke te verpakken.

Breng je doos naar de stand van opgewekTienen, in de passage bij de Tiense reuzen ter hoogte van de Streekshop, gedurende de kerstmarkt op:

  • zaterdag 14 december (14u-21u)
  • zondag 15 december (14u-20u)
  • zaterdag 21 december (14u-21u)
  • zondag 22 december (14u-20u) .

Voor vragen en info: opgewekTienen@opgewekTienen.be, 016/828863 (Edith Recko)

In samenwerking met vzw Samaritanen, Stad Tienen en Kantoro

Foto: Sarah Torbeyns, Lichtbox