Ook dit jaar organiseren we i.s.m. Samaritanen vzw een Shoe-Box-Actie in Tienen! Opzet is om kwetsbare gezinnen en stadsgenoten een fijn kerstgeschenk te bezorgen. Vorig jaar werden er meer dan 300 verrassingspakketjes ingezameld.
Op zaterdag 18 december en zondag 19 december tussen 16.00 en 22.00 uur kan iedereen zijn pakje binnen brengen aan de overzijde van de Streekshop, doorgang richting Toreskesplein (Grote Markt).
Het concept: men neme een schoendoos en vult deze met feestelijke snacks en snoepgoed, die niet bederfbaar zijn en waarvan de houdbaarheidsdatum niet verstreken is, alcoholvrij en klaar voor onmiddellijk gebruik. Enkele voorbeelden van wat in de doos kan: chips, zoute snacks, conserven (blikjes fruitsla, vis, worstjes, rijstpap,…), suikergoed (koekjes, chocolade, wafels, snoepjes), pindanootjes, droge vruchten,… en/of een leuk geschenkje (speelgoed, boeken,…). Stop er gerust een wenskaartje bij! We bezorgen de cadeaus aan verschillende Tiense armoedewerkingen (Inloophuis, Bezorgd Om Mensen,…).
Laat de doos open! Een team vrijwilligers staat klaar om de inhoud even te checken (volgens de richtlijnen van het FAVV) en feestelijk te verpakken.
Voor vragen en info: opgewekTienen@opgewekTienen.be – 0498 68 44 10.