Voor de derde maal slaat ParkLife zijn tenten op in het stadspark. Het initiatief gaat uit van opgewekTienen, AST 77, RISO Vlaams-Brabant en heel wat verenigingen, burgers, organisaties, handelaars, kunstenaars en stadsdiensten. Meer dan 50 activiteiten toveren het groene hart van de stad om tot een creatieve ontmoetingsplek. Het maakt van ParkLife het grootste burgerinitiatief van Tienen. ParkLife gaat door op elke zondag tussen 7 en 28 augustus. Starten deden we  met een heruitgave van de legendarische Garden Party. Anders dan toen, maar mét een vleugje nostalgie.

Meer foto’s op Flickr

Het programma van de Garden Party op 07/08

  • PICKNICK IN ’T GROEN (12u-14u): voor wie zelf zijn mandje meebracht, hadden we voor een vrije bijdrage homemade limonade en gebak ter plaatse. Lisa-Marie Vrancken van ‘The 3L Syndrome’ stelde een luxe picknick samen.
  • DJ’s VAN BIJ ONS (14u-22u): met Pardon, Still Jill, Jente en Wanne
  • FOODTRUCKS (17u-22u): met PepeRosso, Chilly Wheely, Chapelure-events, Spoorlijn 23.
  • CITY SOUNDSCAPE 3.0 (17u30, 19u, 20u30): een soundscape op basis van stadsgeluiden, opgenomen door Tienenaars. De soundscape is tevens een soundtrack die de leidraad vormt voor een film. Een ensemble van koperblazers van de KH Sint-Genoveva Oplinter verbond beeld en geluid met een originele compositie. City Soundscape 3.0 neemt je mee in een intrigerend spanningsveld tussen live muziek, stadsgeluiden en cinema.

Verder op het programma:

  • WILDBREIEN
  • PARK-FOTO: professionele fotografen namen op een originele manier portretteren
  • INITIATIE T’AI CHI CH’U

Het volledige programma van ParkLife 2016 kan je terugvinden op www.parklife.be

Meer foto’s van ParkLife 2016 in het stadspark vind je op Flickr.

Nieuw stadspaviljoen ontworpen en gemaakt door Tienenaars

Na het kunstwerk op de parkvijver in 2014 en het interieur van de buitenkamer in 2015, zorgden de initiatiefnemers ook deze editie voor een stadspaviljoen. Het architecten- en ingenieursbureau AST 77 ontwierp het paviljoen, mede dankzij de steun van Fruit Vanhellemont, Transport Engelbosch, Ponsaerts, Makitrans en Giroulle houthandel. Het paviljoen bestaat uit meer dan 400 fruitbakken en werd in elkaar gezet door Tienenaars. Naast optredens, workshops en tal van andere activiteiten vormt het een uitgelezen plek om elkaar te ontmoeten en na te denken over de toekomst van de stad. Waar willen we met Tienen naar toe? Wat willen we anders zien in het stadspark? Hoe kunnen we de creativiteit in de stad aanwakkeren, ontmoeting stimuleren en de biodiversiteit versterken? ParkLife toont bestaande initiatieven en verzamelt ideeën en suggesties. Deze worden meegenomen in de ontwikkeling van nieuwe activiteiten of worden doorgegeven aan het stadsbestuur.

De Garden Party is een initiatief van burgerbeweging opgewekTienen, AST 77 en RISO Vlaams-Brabant i.s.m. Sam Pieter Janssens, Tom Warmoes, The 3L Syndrome, Peperosso, The Himalay Club, Chilli Wheely, Chapelure, Sarah Torbeyns, Kirsten Thys van den Audenaerde, Café Creatif, Fabrice Pardon, Myrah Vandermeulen, KH Sint-Genoveva Oplinter, Meester Leung en Spoorlijn 23.

Met de financiële steun van: Parker Jones, Bénichou Advocaten, Elektro Lefevre, Yvys, Topware Systems, Horta Kumtich, Belfius regio Tienen, Tiense Suiker, Beneo Orafti, Beneo Remy, 2B Safe, Affilips, Nelissen, Fintro Tienen – VRD en Dranken Verdeyen.  Met de logistieke steun van: Stad Tienen, Fruit Vanhellemont, Kringwinkel Hageland, Vandermeulen, Ponsaerts, Transport Engelbosch.