Voor de tweede maal slaat ParkLife in augustus zijn tenten op in het stadspark. Het initiatief gaat uit van opgewekTienen, AST 77 en RISO Vlaams-Brabant. Samen met meer 60 verenigingen, organisaties, handelaars, ondernemers en kunstenaars wordt het groene hart van de stad omgetoverd tot een creatieve ontmoetingsplek. De witte picknicktafels, activiteiten voor jong en oud en het StadsForum zorgen voor extra dynamiek.

ParkLife gaat door op elke zondag tussen 9 en 30 augustus en start met een heruitgave van de legendarische Garden Party. Anders dan toen, maar mét een vleugje nostalgie. Van 12u tot zonsondergang spelen dj’s van bij ons van sfeervolle muziek tot uptempo beats.

Nieuw deze editie is de focus op de ‘toekomst van de stad’. Hoe ziet de ideale stad er uit? Op welke manier willen we samen in de stad leven? En hoe kunnen we onze ecologische voetafdruk verkleinen en de rijkdom aan planten en dieren beschermen?

Daarom zet ParkLife 2015 in op 4 stedelijke thema’s:

  • De sociale stad – aandacht voor de verschillende groepen in de stad
  • De ruimtelijke stad – aandacht voor de kwaliteit van de buitenruimte
  • De ecologische stad – aandacht voor groen, natuur, voedsel,…
  • De creatieve stad – aandacht voor kunst en cultuur

We nodigen alle inwoners uit om mee na te denken over de toekomst van Tienen. Lezingen, workshops en spontane babbels leveren nieuwe inzichten over hoe Tienen anders kan.

Verder op het programma van deze editie: picknick in ’t park, straattheater, de lancering van het Soepcafé, tango-initiaties, crea-ateliers voor kinderen, een spelnamiddag, een repaircafé voor fietsen en zoveel meer.

Het volledige programma is terug te vinden op www.parklife.be