Een hele zomer lang staan er leuke activiteiten op stapel in het vroegere stationsbuffet. Alle activiteiten zijn gratis. Inschrijven is niet noodzakelijk.

7 juli – thema: Weg van voetbal van 16.00 – 23.00                                        
België en ook Tienen zijn in voetbalmodus. Rebels als we zijn biedt Pand 10 onder het moto ‘weg van voetbal @Pand10’ een relaxed en voetbalvrij alternatief. Vanaf 16.00 uur is iedereen welkom voor een rustige avond en een aangename babbel in een fijn etablissement. Tijdens de proeverij krijg je bovendien de kans om mee te beslissen over het zomer-pandbier en de zomer-mocktail.

14 juli – thema: Music van 14.00 tot 01 uur
Pand 10 Summer – Music wordt een muziekbelevenis @Pand10 met een workshops Djembé for kids en een workshop Djembé voor volwassenen, een optreden van het Tiense Thuinaskoor en tot slot een Foute party met DJ King. Dresscode: hoe fouter hoe liever!

 • 14.00-15.00 uur: workshop djembé for kids
 • 16.00-17.00 uur: workshop djembé voor volwassenen
 • 18.00-20.00 uur: Thiunaskoor
 • 20.00 uur: Foute party (DJ King)Extra info workshop Djembé  
 • Maak kennis met dit instrument uit West-Afrika en leer op speelse wijze de basisslagen op de djembé. Na deze workshop heeft het Afrikaanse ritme je zeker te pakken. Geen ervaring of voorkennis vereist. Er zullen djembés ter beschikking zijn, maar natuurlijk mag je ook je eigen instrument meebrengen. Inschrijven is niet nodig. Deelname is gratis.

21 juli – thema: Belgica van 18.00 tot 00 uur                              
Dat het Soepcafé en een vegetarische potluck een ideale combinatie is werd al bewezen, vandaar dat we deze topformule op de Belgische feestdag nog eens herhalen.
Het Soepcafé voorziet een zomerse gazpacho, gemaakt van voedseloverschotten uit lokale winkels. Mits een vrije bijdrage kan je genieten van een tasje soep.
Neem je graag deel aan de potluck? Breng dan een vegetarisch gerechtje mee en deel het met de andere aanwezigen. Het resultaat is een lekker en verrassend buffet.
Maar ook een ode aan de Belgische muziek mag op de nationale feestdag niet ontbreken! Daarom sluit DJ 12TPI de avond af met een mix van 40 jaar Belpopnummers. Hij plakt de strafste & meest dansbare Belpoptracks aan elkaar. Dresscode: onze nationale driekleur.

 • 18-20 uur: Veggie Potluck en gazpacho van het Soepcafé
 • 20 uur: Belpopfuif met DJ 12TPI PS: Voor zij die niet vertrouwd zijn met een potluck: je gerechtje kan een hapje, hoofdgerecht of dessert zijn en is een normale portie voor twee à vier personen. De enige voorwaarde is dat het vegetarisch is, zonder vlees of vis dus. Als je een warm gerechtje meebrengt, dan kunnen we dat opwarmen in een (microgolf)oven of op een vuurtje. Voor borden en bestek zorgen we zelf, je hoeft gewoon je voeten onder tafel te schuiven! Inschrijven is niet nodig – Inkom gratis (zoals altijd in Pand10). 

28 juli – thema: Zoeten inval van 15.00 tot 20.00 uur
Terwijl Suikerrock zich op gang trekt, verwelkomt Pand10 – met een ludieke toets – de treinreizigers met live-muziek van het wereldberoemd Tiens muzikaal duo The Swinckle Brothers. Music Maestro!

4 augustus – thema: Nostalgie van 14.00 tot 23.00 uur                
Pand10 gaat de nostalgische toer op met een historische wandeling over en door de stationsbuurt met stadgids Gilbert Declercq en met historische foto’s van de stationsbuurt van Eric Walraevens. De avond wordt afgesloten met een retrofuif ‘The nighties’. DJ Frederik Vaes krijgt iedereen gegarandeerd op de dansvloer met dance en rock van de jaren 80 en 90, de stubru van weleer.

 • 14.00-17.00 uur: Historische wandeling over en door de stationsbuurt met stadsgids
 • 20.00 uur: Retrofuif ‘The nighties’ met DJ Frederik Vaes

11 augustus – thema: Salsa van 14.00 tot 23.00 uur
Pand 10 in het salsa thema, dat betekent concreet een workshop salsa saus maken van Ann Koekepan en heel veel dansen. Kriebelt het om zelf eens te proeven van Cuban salsa? Twijfel dan niet en trek je dansschoenen aan om deel te nemen aan de workshop basisstappen Cuban @ Pand 10. Ook ervaren salsa dansers zullen hun gading vinden, we dansen namelijk de Rueda de Casino. Het enthousiasme en de passie van Pa’ Bailar voor salsa zullen je gegarandeerd een geweldige dansavond bezorgen.

 • 14.00 – 16.00 uur: workshop salsa-saus maken
 • Vanaf 20 uur: optreden van Pa’Bailar & workshop basisstappen Cuban
 • Salsa party met bekende en minder bekende Cubaanse klassiekers

18 augustus – thema: Ter land, ter zee en in de lucht van 14.00 tot 23.00 uur                 
De meest simpele en oudste spelletjes zijn vaak nog de leukste. Zo gaan we vandaag papieren vliegtuigjes vouwen en daarmee een wedstrijdje houden. Of doe met je zelfgemaakt bootje mee aan de grote bootjesrace. Of test je behendigheid en maak een ritje op de knotsgekke fietsen. Na deze creatieve experimenten is het tijd voor het ‘ernstige’ werk met een inspirerende lezing over de toekomst van mobiliteit. De dag wordt afgesloten met een streepje muziek.

25 augustus – thema: Kidsdag   van 14.00 tot 23.00 uur                                   
Beleef de zomer mee in Pand10 met ‘Pand10 Summer’ en elke zaterdag een specifiek thema. Tijdens de kidsdag @Pand10 staan de kinderen centraal. De vakantie loopt ten einde, daarom organiseert Pand10 een ‘Back2school – geefmarkt’ en leuke workshops: pimp je brooddoos, punniken en pomponnekes maken, het wordt een creatieve namiddag 😉 De Twiet-o-theek verhuist voor de gelegenheid van het stadspark naar Pand10. En het creatief kinderkapsalon is ook van de party. De dag wordt afgesloten met… chillen natuurlijk, want binnenkort is het weer alle hens aan dek…

 • 14.00 – 17.00 uur: Back2school – geefmarkt schoolgerief, kleding (focus kids). Met de Twiet-o-theek op verplaatsing (boekenruil), focus op kinder- en jeugdboeken – Meer info volgt!
 • 14.00 – 17.00 uur: workshop punikken en pomponnekes maken. Met wol kan je veel meer dan haken en breien. Pomponnekes ken je, maar heb je ooit al gehoord van punniken? In deze workshop leer je het. Leuk om te doen en niet moeilijk om te leren. We maken leuke hebbedingetjes die je mee naar huis mag nemen. – Meer info volgt!
 • 14.00 – 17.00 uur: schoolmappen pimpen. Je eigen schoolmap meebrengen mag natuurlijk, maar dankzij Kringwinkel Hageland is er een voorraadje.
 • 14.00 – 17.00 uur: creatief kinderkapsalon. Laat je haren en gezicht versieren tijdens dit kinderkapsalon! Het haar wordt versierd, er worden geen haren geknipt of onherroepelijke zaken aan het haar gedaan. Je kan je gezicht ook laten grimmen. Je hoeft zelf niets mee te brengen.
 • Vanaf 20.00 uur: chill @pand10.