Op 10 oktober ’20 zouden normaal gezien de vijfjaarlijkse Kweikersparade en de Lazuur plaatsvinden in de Tiense binnenstad. De coronacrisis besliste hier anders over. De stad en opgewekTienen hebben een alternatief programma uitgewerkt en lanceren in dat kader een oproep om foto’s en filmpjes over Tienen en haar inwoners in te sturen.    

Nu de Kweikersparade en Lazuur uitgesteld zijn naar 2021, hebben de stad en de vrijwilligers van opgewekTienen een voornamelijk digitaal alternatief programma in elkaar gebokst voor de Tiense feestdag op 10 oktober. Er zullen feestelijkheden plaatsvinden, alleen zijn deze niet publiek toegankelijk, maar worden ze digitaal uitgezonden op www.kweikersdag.be.

Voor deze online uitzending zijn we op zoek naar leuke, al dan niet zelfgemaakte foto’s en filmpjes over Tienen en haar inwoners. Mooie fotoreportages over Tienen, de voorstelling van een vereniging, videoclips van Tiense muziekbands, een filmpje over het bereiden van een Tiens streekgerecht, een favoriet Tiens plekje … Het mag allemaal.

De foto’s en filmpjes dienen uiterlijk op woensdag 30 september ’20 bezorgd te worden via kweikersdag@tienen.be en worden tijdens de Kweikersdag uitgezonden met mooie achtergrondmuziek. De filmpjes worden daarom afgespeeld zonder geluid (hou hiermee rekening wanneer je een boodschap wil overbrengen), met uitzondering van de videoclips van de Tiense muziekbands. Grote bestanden worden best verstuurd via WeTransfer of een andere uploaddienst.

Het volledige programma van de ‘Kweikersdag’ wordt volgende week bekendgemaakt.

De Kweikersdag 2020 is een initiatief van opgewekTienen en stad Tienen, i.s.m. Plan B, Zomers Zoet, Bonkitasi Theater, SANTé Orchestra, Tiense Wereldvrouwen, Kneph, Danja Cauwbergs, Studentenclub Freya, C.B. Club Tienen, Academie Regio Tienen, Costa Hoppa, Tibeau Reynaerts, JK Events, Twee Poorten, Zorggroep Alexianen en RZ Tienen.