De Lazuur, de buurten- en dorpenwedstrijd, won op donderdag 13 juni ’19 de jury- en publieksprijs in de categorie ‘particuliere initiatieven’ van de Matexi-award. De Lazuur was genomineerd op een shortlist van 10 meest verbindende buurtprojecten.

Projectontwikkelaar Matexi organiseerde op donderdag 13 juni ’19 de vierde editie van de Matexi-awards. Buurtbewoners, verenigingen en lokale overheden schreven zich met meer dan 90 projecten uit heel België in om deel te nemen met een project dat buurtbewoners dichter bij elkaar brengt.

De jury nomineerde een shortlist van 10 meest verbindende buurtprojecten, De Lazuur van burgerbeweging opgewekTienen maakte hier deel van uit. De vreugde was enorm toen bleek dat De Lazuur zowel de jury- als de publieksprijs ter waarde van 2.500 euro mee naar huis mocht nemen. Deze prijs is een erkenning voor het fantastische werk van de vrijwilligers, de deelnemende buurten en dorpen en de samenwerking met de stad.

We zullen het prijzengeld investeren in de verdere uitbouw van de Lazuur om op die manier nog meer ontmoeting en samenwerking tussen de buurten en dorpen mogelijk te maken.

De Lazuur is een bijzondere aflossingswedstrijd tijdens de Kweikersdag tussen de Tiense wijken (contreien genoemd), waarbij de lopers een zelfgemaakt schaap doorgeven. Alle contreien stellen een ploeg samen van minstens tien deelnemers die qua leeftijd en geslacht divers moeten zijn. De Lazuur verwijst naar het blauw in de Tiense vlag.

De tweede editie van de Lazuur vindt plaats op donderdag 10 oktober ’19 tijdens de Kweikersdag.

Meer info www.lazuur.be