ParkLife 2016 vestigt naast het stadspark ook de aandacht op de zone rond de Grote Gete. Tienen heeft een rivier in haar binnenstad. Laten we daar samen van genieten! Aan de rivieroevers maken we een lange feest- en eettafel. Iedereen is welkom om aan te schuiven. We zorgen voor aperitief en een warme maaltijd voor 200 personen. Dankzij onze sponsors kunnen we dit gratis aanbieden. Inschrijven is niet nodig. We gaan uit van het principe op = op. We vragen aan iedereen om een dessertje mee te brengen om te delen.

Het programma staat open voor iedereen en is gratis.

Programma

Zaterdag 1 oktober ‘16
Omgeving Beggaardenstraat – Reizigersstraat

15.00 – 21.00 uur

  • Muzikaal talent op onverwachte plekken in de buurt : Musica Fura, Jan Vanwinckel, Pete Corman, Violet Hour, Erick Carels, Viral Crush, De Grote Kornemuze, Herman Vandermeulen, Karl Skye, iCE KiNG, Farflow en Katrien Schulz
  • Gezelschapsspelen voor jong en oud
  • Unplugged streetjam : “neem je instrument mee en kom mee jammen!”
  • Opname Tiense dansteaser
  • Wissel je dromen over deze stadswijk met ons uit

15.00 -16.30 uur
Ambachten langs de Gete: erfgoedwandeling over de verschillende ambachten die vroeger langs de rivier werden beoefend. Vertrek aan de brug in de de Bostsestraat.

15.00 – 18.00 uur
Ambachtszone Gete
met ambachten van vroeger en nu. 18 steenkappers, bierbrouwers, handwevers, imkers, vleesrokers, pottendraaiers,…. toveren de wijk opnieuw om tot het economische hart van de stad.

Vanaf 17.30 uur
Aan tafel!

Vragen en info: opgewekTienen@opgewekTienen.be of 0498 68 44 10; dirk.masquillier@risovlb.be of 0497 44 44 29

De Langste Eettafel kadert in ParkLife en de Week van de Verbondenheid en gaat uit van burgerbeweging opgewekTienen en RISO Vlaams-Brabant in samenwerking met Alexianen Zorggroep Tienen, AD Delhaize Tienen, Wijkcomité Kapucijnenplein, stad Tienen, Bollieboom, Peeters Decor, ’t Zolderke, GROS, Fairtrade trekkersgroep Tienen, Bloemen Jasmijn, De Hagelandse Biergenieters, Tiense Gidsenbond, Jamuzzi, Medieval Re-enactment – Brabant Boven, Miel Mattheus, Voodoo Leuven, Tiense Afrikaanse Gemeenschap, Keramiekatelier Eleneok, Tiense stadsimkers, Guido Vanmol, Sam Coeck, Bran Bolleire, Houthandel Giroulle, Interieur Marina, Brico, Mamanita en tal van buurtbewoners en muzikanten.