Op 10 oktober ‘21 kleurt Tienen opnieuw blauw-wit n.a.v. de Tiense feestdag, de Kweikersdag. Ook de Lazuur is dit jaar van de partij. Contreien, wijken of deelgemeenten die willen deelnemen aan de aflossingswedstrijd, kunnen zich vanaf nu kandidaat stellen.

De pandemie heeft haar impact op de voorbereidingen van de Kweikersdag 2021. Een groot Tiens volksfeest zoals we gewend zijn, zal ook dit jaar nog niet mogelijk zijn. Vanuit de organisatie wordt gewerkt aan een alternatieve editie van de Kweikersdag mét drakenreus Oswaldus. Meer nieuws volgt in de komende weken.

Wat alvast wel op het programma staat is de Lazuur, waar verschillende wijken en dorpen het tegen elkaar opnemen. De deelnemers leggen een parcours van ongeveer 180 meter af op de atletiekpiste van de school ‘De Luchtballon’, gelegen tussen de Sliksteenvest en de Veldbornstraat. Hierbij dragen ze een zelfgemaakt schaap op de schouders. Elk team bestaat uit tien deelnemers uit tien leeftijdscategorieën. De ploeg die als eerste over de eindmeet komt, ontvangt het gouden vaandel. Of er al dan niet publiek wordt toegelaten tijdens de wedstrijd, hangt af van de op dat ogenblik geldende coronamaatregelen.

Daarnaast zijn er muziekoptredens, expo, beiaardconcert, een optocht met de reuzen, etc.

Alle info via www.kweikersdag.be