KWEIKERSDAG TRANSFORMEERT

Online uitzending Kweikersdag – Vanaf 10.10 uur
Geen groots evenement dit jaar, maar een live uitzending via www.kweikersdag.be met o.m. lokaal muzikaal talent, een verrassingsconcert in een Tiense wijk, filmpjes over de deelnemende contreien aan de Lazuur, de voorbereidingen van de Kweikersparade 2021 en de geboorte van het reuzenkindje van Tiske en Nieke. Eén ding kunnen we alvast verklappen, het wordt een zoontje. Ergens tussendoor zal er ook een ‘Gouden Dame’ verschijnen.
De uitzending kan ook gevolgd worden in Pand 10 (vroegere stationsbuffet, vanaf 16u), Plan B (Hoek Donystraat/Leopoldvest), Costa Hoppa (Oud College), Zomers Zoet (Viandra).

Daar zijn de reuzen – Namiddag
Geen Kweikersdag zonder de Tiense reuzen. In de loop van de namiddag trekken ze eropuit in de Tiense binnenstad. En wie weet, misschien is het nieuwe reuzenspruitje wel meteen mee van de partij. Iets bijzetten van toeschouwers? Coronamaatregelen?

Vrolijke beiaardmuziek – 16.00-16.30 uur
Stadsbeiaardier Luc Rombouts luistert de Tiense feestdag op met vrolijke beiaardmuziek. Het Tiense reuzenlied en het stadslied ‘Tienen in Wit en Blauw’ zullen alvast de revue passeren. Ideale luisterplekjes: het Apostelenhof of al kuierend door de stad.

Den Blaat – 20.20 uur
Tienenaars dragen met fierheid niet alleen ‘Kweikers’ als geuzenaam, maar ook ‘Schapenkoppen’. We roepen alle Tienenaars op om vanuit het raam, vanop de stoep of balkon, vanop café of restaurant te blaten als een schaap. Om even alle zorgen te vergeten, om steun te geven aan elkaar, maar vooral als teken van verbondenheid op onze stadsfeestdag. Deel jouw filmpje of foto op social media met #Kweikersdag. Blaat het niet dat schaadt het niet!

Online party met dj Voltage – 20.30 uur – 22.00 uur
De Tiense feestdag wordt vanaf 20.30 uur feestelijk afgesloten met een online party op www.kweikersdag.be, gehost door dj Voltage. Deze jonge dj uit Kumtich werd vorige maand nog uitgeroepen tot winnaar van ‘Start to DJ’ op MNM.

Versier je woning in de kleuren van Tienen én met de Kweikerstekening!
Begin oktober krijgen de leerlingen van de Tiense basisscholen een raamtekening mee naar huis, volledig in het teken van de Kweikersdag. Geef kleur aan Tienen door deze tekening in te kleuren en voor je raam te hangen op 10 oktober. Versier je huis in de blauw-witte kleuren van Tienen, maak er een foto van en deel deze op de sociale media met #kweikersdag of mail hem naar kweikersdag@tienen.be. De drie mooiste huizen winnen een mand vol streekproducten ter waarde van 50 euro.

Nacht van de duisternis
Tijdens de ‘Nacht van de duisternis’, dit jaar ook op zaterdag 10 oktober ’20, dooft de stad Tienen de openbare en monumentale verlichting. Plaats een kaars voor je raam en maak de Tiense feestdag extra gezellig!

Kweikersdag 2020 is een initiatief van OpgewekTienen en de stad Tienen i.s.m. Plan B, Tiense Wereldvrouwen, CB Club Tienen, Kneph, Theater Bonkitasi, Santé Orchestra, Danja Cauwbergs, Studentenclub Freya, Costa Hoppa, Zomers Zoet, Tibeau Reynaerts, JK Events, RZ Tienen, Academie Regio Tienen, Alexianen Zorggroep, Residentie, Twee Poorten, Begijnhoeve Oorbeek, Luc Rombouts.

Met de financiële steun van Aquaproof, Stad Tienen, Multiobus, Affilips, Atelier Night Light, SES Vanderhave.