In 2020 trekt de Kweikersparade door de straten van Tienen. Om het centrale thema voor de tweede editie vast te leggen, lanceren de organisatoren een oproep naar alle Tienenaars. Tot 31 december ’18 kan iedereen op www.kweikersparade.be een keuze maken tussen drie voostellen.

Op 10 oktober 2015 ging de eerste Kweikersparade in Tienen uit. Meer dan 10.000 toeschouwers volgden de stoet met draak Oswaldus, de Tiense reuzen en Thuinas in de hoofdrol. Een gevoel van fierheid ging door de stad.

In 2020 plannen opgewekTienen en de stad Tienen de tweede editie van deze Kweikersparade. De voorbereidingen zijn nu al volop aan de gang. Verenigingen, buurten, dorpen, organisaties en kunstenaars geven de taferelen vorm rond een centraal thema. In 2015 was dit ‘1.000 jaar stadsrechten’.

Voor de editie 2020 mogen de inwoners zelf het thema bepalen. Tot 31 december ’18 kan iedereen via www.kweikersparade.be een stem uitbrengen op één van de drie voorstellen: ‘Fluïde’, ‘Alliantie’ of ‘Transformatie’. Tiens kunstenaar Joeri Minnart zorgde samen met zijn leerlingen voor een sfeerbeeld dat de thema’s illustreert. In het voorjaar 2019 wordt het thema bekendgemaakt.

Stemmen voor jouw favoriete thema kan tot 31/12/2018 via www.kweikersparade.be

FLUÏDE: Denk je in… het geruis van water, helder blauw, schuimende golftoppen. Verbeeld je… rijdende zwembaden, badende stadsgenoten, de zee in de stad. Fluïde… Een beweging tegen vervuiling en voor lange tafels rond beken, meren en vijvers! Voor vloeiende gebaren en golvend taalgebruik. Voor bruisende ontmoetingen en zachtjes voortkabbelende vriendschappen.

 

 

 

 

ALLIANTIE: We maken een verbond van Tienenaars voor Tienenaars. We knopen eindjes aaneen, schakelen een versnelling hoger, een mensenketting voor in plaats van tegen. We maken een pact waar we op alle mogelijke manieren linken, verbinden, aaneenschakelen. We verweven de stad…

 

 

 

 

TRANSFORMATIE: Een gedaanteverwisseling van de stad en haar bewoners, daar gaan we voor. We kijken naar de toekomst en dromen van onze stad en wat ze kan zijn. We herscheppen haar geschiedenis en creëeren een stad van de toekomst. Oud wordt nieuw. Lelijk wordt mooi. Blauw wordt rood. En klein wordt groot. Alleen wordt samen. Samen transformeren we deze stad…

 

 

 

 

Vragen en info: opgewekTienen@opgewekTienen.be, 0498 68 44 10.