In maart ging ik nog aan de slag met de snoeischaar (onder de deskundige leiding van Gemout vzw), vandaag kan ik genieten van heerlijke rode en zwarte bessen.

Na het drastisch snoeiwerk, ben ik de klimop te lijf gegaan. Dat was zwoegen, denk dus twee keer na, voor je klimop gebruikt als bodembedekker! Helemaal weg is de klimop dus niet, maar bedekt onder karton en een 10 cm hakselhout, hoop ik komaf te kunnen maken met deze sterke plant!

Dit alles kwam tot stand dankzij de Tiense inspiratie en kennis van Gemout vzw, Velt Tienen, Natuurlijke moestuin en Yggdrasil. De noeste arbeid daarentegen was van mijn hand.Het snoeiafval van mijn werk in maart heb ik verwerkt tot vlechtwerk, als grens tussen het gazon en de bessenstruiken. Omdat ik niet genoeg had om de ganse lengte te overbruggen, maakte ik gebruik van betonnen boorden. Dit dankzij de vorige eigenares van ons huis én mijn dit-kan-nog-van-pas-komen verzamelwoede.

Geïnspireerd? Check deze link, de tekst begint met “kleinfruit uit de tuin is gemakkelijker dan je denkt”, begin dus maar met lezen.

Dit bericht maakt deel uit van de reeks ‘Ieveranst in Tienen’. Lees meer berichten in deze rubriek via deze link of neem een kijkje op de blog ‘Ieveranst in Tienen’.