Wat een drukte! De hoeveelheid Tiense initiatieven groeit met de dag, de straten van Tienen gonzen van veelbelovende geruchten, de oude en nieuwe gezellige plekjes worden drukbezocht, … Deze blogster kan de overvloed niet aan! Of is de huidige situatie nu de invulling van de term ZOMER?

Waar zullen we mee beginnen? Wat dacht je van mijn eigen keuken?
Dankzij de bakkerij Keller Verstappen en mijn lieve buren (het start altijd in je eigen buurt!) kunnen wij zondag 09/08 croutons voorzien bij de heerlijke soep van het soepcafé.

Het soepcafé is een smakelijk initiatief van OpgewekTienen. Voedseloverschotten (groenten, fruit, brood,…) van lokale winkels en supermarkten, die de “minstens houdbaar tot” datum nog niet overschreden hebben, worden verwerkt tot een lekkere soep. We gaan op deze manier de verspilling tegen en verkleinen de afvalberg. Bovendien is het soepcafé een sociaal gebeuren, iedereen kan voor een vrije bijdrage komen genieten van een  kommetje soep.

De lancering van het soepcafé vindt plaats binnen Parklife 2015 in het stadspark van Tienen.
Tijdens dag 1 van Parklife, wordt de sociale rol van de stad in de kijker gezet met een Garden Party, doorlopend van 12 tot 22u. Het groene hart van de stad wordt omgetoverd tot een ontmoetingsplek, waarbinnen we ons focussen op de toekomst van Tienen als sociale stad. Op welke manier willen we samen in de stad leven?

Heel warm weer zondag 09/08? Het soepcafé voorziet, volgens hetzelfde concept, ook een lekkere smoothie! We verwelkomen je graag!

Dit bericht maakt deel uit van de reeks ‘Ieveranst in Tienen’. Lees meer berichten in deze rubriek via deze link of neem een kijkje op de blog ‘Ieveranst in Tienen’.