Brouwerij Hoplinter brengt tijdens de eindejaarsperiode 450 unieke flessen Hoplinter Climax 0,75liter uit ten voordele van Polly’s Ranch for special kids en OpgewekTienen.

Brouwerij Hoplinter wilde naar aanleiding van zijn 1-jarig bestaan iets terugdoen voor Tienen. 2016 wordt afgeklokt met een productie van ongeveer 9.000 liter (27.000 flesjes).

Polly’s Ranch for Special Kids is een uniek project en nabije buur van Brouwerij Hoplinter in Oplinter. Dit mooie verhaal verdient extra aandacht en financiële steun zodat kinderen (die net iets anders zijn) via deze ‘pony-therapie’ zich beter in hun vel gaan voelen en zich kunnen ontplooien.

OpgewekTienen is voor Brouwerij Hoplinter een voorbeeld van hoe een samenleving zichzelf kan ontwikkelen: “Vraag niet wat de maatschappij voor ons doet maar wat wij kunnen doen voor de maatschappij. Een mooi burgerinitiatief dat elk jaar bewijst dat mensen samen veel kunnen bereiken en zo de leefbaarheid en het goede gevoel voor onze mooie stad kunnen laten groeien.”

De nu aangeboden 450 unieke flessen van 75cl werden gevuld met Hoplinter Climax. Tot op heden was dit enkel te verkrijgen in 33cl flesjes. Brouwerij Hoplinter zocht hiervoor contact met Tiens Stadsfotograaf Steven Massart. Hij schonk voor deze actie een van zijn foto’s om als eenmalig etiket te gebruiken. Steven Massart: “De vraag van Hoplinter vormde ook een leuke uitdaging. Liever dan in mijn archief te duiken, maak ik nieuwe beelden die afgestemd zijn op de opdracht. Daarom ook de vraag wat het bier zelf bij de makers opriep? Verbondenheid, warmte, de kerk van Oplinter,… Op naar Oplinter dus voor een beeld waarin het allemaal zit.”

De 450 flessen zijn genummerd (en dus uniek). Deze productie zal de enige zijn met dit etiket. Mocht deze actie een succes zijn zal Brouwerij Hoplinter deze actie jaarlijks herhalen en hiervoor steeds een nieuwe samenwerking zoeken met lokale kunstenaar(s) voor een uniek etiket.

De ‘goede doel’-flessen zijn beschikbaar vanaf 7 december in de Tiense Streekwinkel (aan de Grote Markt), op de kerstmarkten van Tienen en Oplinter en via Brouwerij Hoplinter.