De Kweikersdag, de Tiense Feestdag op 10 oktober, werkt dit jaar uitzonderlijk met inschrijvingen. Vele activiteiten zijn inmiddels volzet. Hieronder een alternatief programma waarvoor je geen tickets nodig hebt

  • Pik om 10u in de ochtend de verbindende en enthousiasmerende boodschap van de Gouden Madame mee via de Facebookpagina van stad Tienen
  • Je kan de stoet met de Tiense reuzen vrij bezoeken. De mini-ommegang vertrekt omstreeks 15u en passeert achtereenvolgens de Dr Geensstraat, Grote Markt, Gilainstraat, Academiestraat, Alexianenweg te zien. Aan de stoet nemen naast Jan, Mie, Tiske, Nieke en Siske o.m. ook reus Sint-Maarten uit Vissenaken, vendeliers en leerlingen van de Academie Regio Tienen deel.
  • Tussen 15u30 en 16u30 kan je Drakenreus Oswaldus vrij bezoeken in de Ooievaarstraat. Draak Oswaldus is 9m lang en meer dan 4m hoog en wordt door 8 Tienenaars op de schouders gedragen. Het maakt van hem de grootste gedragen drakenreus van Europa. Hij is maar 1 keer om de de 5 jaar te zien op de Kweikersdag. Een unieke belevenis dus.
  • Om 16u00 kan je een beiaardconcert meepikken (bv vanop het Apostelenhof)
  • Tussen 11u en 18u kan je de expo transformatie bezoeken in het oud college. Doorlopend zijn ook de Kweikersetalages in de stad te bezoeken
  • De Lazuur zal bovendien live te volgen zijn via de fanpagina van opgewekTienen 

Goed om weten

  • Ga vlak voor de start van jouw favoriete activiteit polshoogte nemen aan de ingang. Misschien zijn er tickets vrijgekomen.
  • Voor een aantal activiteiten is er nog (soms beperkt) plaats. Tip; pik het eindconcert van THE SKADILLACS mee in het Oud College (vanaf 20.00 uur).

Programma

De Kweikersdag is een organisatie van opgewekTienen en stad Tienen i.s.m. Academie Regio Tienen, Fabrikabrac, Contreien Lazuur, Erm ’n Erm, Samenlevingsopbouw RISO Vlaams-Brabant, Via Tienen, Via Basisschool Immac, PISO, Studentenclub Freya, Bonkitasi, Femma, Dansstudio Yae’da, Overkop, Pasform, CreaBost, Oud College Tienen, Fedasil Zoutleeuw, Molotov, GO De Luchtballon, FOS De Hinde, Gidsenbond Tienen, Die Landouwe Genk, Gezinsbond Vissenaken, KH Sint-Genoveva Oplinter, KF Sint-Isidorus Hakendover, Bietenclub Tienen, CB Club Tienen, Crea10tje, Margit Loedts, Ans Hauben, Joeri Minnart, Daniel Dusart, Danja Cauwbergs, An Vandevelde, Dirk Timmermans, Sabina Kumeling, Luc Rombouts.