OpgewekTienen en de stad Tienen zijn op zoek naar medewerkers en figuranten voor de feestelijke intrede op de Kweikersdag op 10 oktober. Figuranten zijn bij voorkeur tussen 6 en 20 jaar oud, voor de begeleiders van de stoet gelden er geen leeftijdsgrenzen.

De feestelijkheden van de Kweikersdag palmen dit jaar de buurt rond de Paterskerk in, in de volksmond gekend als de ‘Potteriewijk’. Net zoals dit bij de vorige edities het geval was, maken de Tiense reuzen ook dit jaar hun intrede met een feestelijke optocht door de stad. Tientallen gekostumeerde figuranten beelden knap uitgewerkte taferelen uit die zich in de loop der jaren in de Tiense geschiedenisboeken lieten neerschrijven. En natuurlijk ontbreken de Tiense reuzen niet op het appèl.

Voor deze feestelijke intrede zijn we op zoek naar figuranten tussen 6 en 20 jaar oud. Zij zullen ingezet worden bij volgende taferelen:

  • Reusjes (6-9 j): een groepje kinderen gaat gekleed zoals de reuzen van onze stad, Jan en Mie, en toont de charme van Tienen;
  • Narren: de 10-jarigen nemen de narrenrol op zich en wakkeren de feestvreugde aan. Ze dragen vrolijke kledij en kunnen zich volledig laten gaan;
  • Erewacht van de reuzen (11- 15 j): een oudere groep jongeren heeft de belangrijke taak om de reuzen Jan en Mie te begeleiden en beschermen. De jongeren lopen in gepaste outfit met hen mee en vormen het einde van de optocht, waarbij feest verzekerd is.
  • Tiense Kweikers (>16 j): studentenclub Freya en andere jongeren warmen het publiek op en dragen een handgemaakte outfit met Kweikerskoppen

De feestelijke intrede vertrekt op woensdag 10 oktober ’18 om 20.00 uur op de Grote Markt en doorkruist gedurende anderhalf uur de stad. De deelnemers verzamelen om 18.00 uur.

Daarnaast zijn opgewekTienen en de stad op zoek naar begeleiders om de taferelen en de stoet in goede banen te leiden: mensen die kunnen grimeren, ervoor zorgen dat iedereen op tijd klaar staat of ideeën hebben voor de uitwerking van de stoet.

Al wie wil meehelpen of meelopen kan zich inschrijven via www.tienen.be/kweikersdag-inschrijven. Meer info krijg je via kweikersdag@tienen.be of telefonisch op het nummer 0479 48 88 66 (Debbie L’homme, opgewekTienen).