Het  Soepcafé bundelt de krachten om voedseloverschotten van lokale winkels te verwerken tot heerlijke soep. De soep wordt gratis uitgedeeld tijdens plaatselijk activiteiten, een vrije bijdrage is altijd welkom.

Op deze manier verbindt het Soepcafé duurzaamheid met een sociaal engagement om de Tienenaars met een kleine portie warmte dichter bij elkaar te brengen.

Duurzaamheid

Onze vrijwilligers verwerken voedseloverschotten van lokale handelaars. Groenten en fruit die volgens bepaalde normen niet meer verkoopbaar zijn, maar wel nog eetbaar worden opgehaald. De overschotten die anders vernietigd worden, vormen de basis van de soep. Bij het verzamelen, richt het Soepcafé zich in eerste instantie naar lokale buurtwinkels in en rond Tienen. De verwerking van voedseloverschotten is dus een concrete actie tegen de voedselverspilling in onze maatschappij.

Sociale cohesie

Wie in het team van het Soepcafé stapt, komt in contact met de vrijwilligers, de lokale handelaars en de bewoners van Tienen. Ook het samen drinken van soep zorgt voor sociale cohesie. Want door de soep tegen een vrije bijdrage uit te delen wil het team niet alleen bewustwording creëren rond verspilling maar ook mensen dichter bij elkaar brengen.

Het Soepcafé vindt op regelmatige basis plaats in Pand 10 (zie www.pand10.be). Op regelmatige tijdstippen kan je het Soepcafé op andere plekken in de stad aantreffen.

 

Meer info?

Wil je graag meewerken met het Soepcafé of wil je in contact komen met het team?